2009-07-21 10:40:56• hírek • Szatmar.ro

Időben indul a bajnokság

Mégsem csúszik a román labdarúgó bajnokság kezdési időpontja.

Az eredeti terveknek megfelelően indul a román labdarúgó Liga1, mivel az azt kiíró Professzionális Labdarúgó Liga (LPF) megegyezett a Munkaügyi Minisztériummal, jelentette be Dumitru Dragomir, a labdarúgó-szervezet elnöke.

„A jelenlegi előírások életben maradnak és a játékosok fizetésének az adói nem növekednek. El akarjuk kerülni a lopásokat. A bajnokság a meghatározott időben kezdődik majd", nyilatkozta Dragomir.

Az LPF elnöke azt is hozzátette, hogy az általa vezetett szervezet igyekszik hasonló megállapodást kötni a Pénzügyminisztériummal is.

A vita abból robbant ki, hogy július 7-én hozott rendeletében az Országos Adó-és Pénzügyi Hatóság (ANAF) közölte, a klubok és a sportolók valamint a technikai és adminisztratív személyzet közötti szerződések nem felelnek meg a tulajdonképpeni munkaviszonynak. Ezért a két félnek szokványos munkaszerződést kell kötniük, márpedig ennek jóval magasabb az adókulcsa.

Erre reagálva július 13.-án Dragomir elmondta, az első osztályban szereplő valamennyi egyesület felhatalmazta őt, hogy egyezség hiányában elhalaszthassa a bajnokság kezdési időpontját.

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: